در بیشتر کشورهای توسعه یافته دنیا اپراتورهای تلفن همراه به مشترکانشان به همراه سرویس، تلفن همراه هم میدهند با توجه به تازهترین آمارها که نشان میدهند وبگردی از طریق دستگاههای موبایل از وبگردی از طریق کامپیوترها جلو زده است و با سود فراوانی که اپراتورها از وبگردی مشترکانشان میبرند کاملا قابل توجیه است که به آنها تلفن هوشمند بدهند و با توجه به رقابت شدید طبیعی است که به سمت پرطرفدارترین تلفنها بروند مثلا آیفون که قیمت آنلاک فکتوریاش حدود ۹۰۰ دلار است را به مشترکانشان با قیمت حدود ۱۰۰-۲۰۰ دلار بدهند و ما به التفاوت قیمت را به شرکت تولید کننده تلفن که اینجا اپل است بدهند. اما به غیر از اروپا و آمریکا شرکت اپل به بازارهای بزرگی مثل چین و هند که اپراتورها این کار را نمیکنند هم نگاهی دارد و میداند به خاطر قیمت بالایش در این کشورها در حال باختن بازار به رقبایش است.
سالهاست که اپل به همچین تغییر استراتژیای اندیشیده و امکان دارد ۲۰۱۳ سالی باشد که بالاخره شاهد عرضه این دستگاه باشیم. آیفون ارزانتر ممکن است شبیه آیفون معمولی باشد با این تفاوت که بدنه ارزانتری از جنس پلیکربنات داشته باشد که تفاوت قیمتی چشمگیری با بدنه آلومینیومی آیفون ۵ خواهد داشت. قطعات دیگر ممکن است دست نخورده بمانند یا از بازیافت مدلهای قدیمیتر آیفون به دست بیایند.
از آنجاییکه اپل هنوز هیچ چیز اعلام نکرده ممکن است که همه چیز یک شایعه بیش نباشد، اما اگر تصمیم به این کار بگیرد تنها چیزی که مشخص است افزایش چشمگیر سهم بازارش در کشورهای در حال توسعه که امروزه غالبا تحت سیطره گوشیهای ارزان اندرویدی هستند، است.